19.12.2013

Siirappista, makoisaa

Wilhelmiinat


Näitä meillä leivotaan joka joulu!
Resepti osui ihan vahingossa silmiin vuosia sitten joululehtiä selaillessani ja pikkuleivät siirtyivät yhden testierän jälkeen perinteisten joululeipomusten sarjaan.
Sen lisäksi että taikina on helppo tehdä, sen voi leipoa samantien, tarvitsematta seisottaa sitä kylmässä.

Taikina
200 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Muovaa taikinasta kuusi - kahdeksan tankoa ja paista ne 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tangot leviävät reilusti, joten jätä riittävästi tilaa niiden väliin.
Leikkaa pehmeät tangot heti uunista otettuasi vinoneliöiksi. Anna jäähtyä ja säilytä rasioissa.

Taikina on pehmeää ja murtuu helposti, joten tangot kannattaa pyöritellä
vasta pellillä loppuun asti.
 
Valmiiksi leikatut viipaleet saavat jäähtyä rauhassa ennen purkittamista

(Resepti on Kotiliedestä vuodelta 2003)

Ei kommentteja: