7.3.2012

Kun tekee mieli jotain suolaista

... voi pyöräyttää vaikkapa uunipellillisen broileripiirakkaa.

Taikina
200 g rasvaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kolmenviljan leseitä
1 dl vettä

Sekoita jauhot ja leseet, hakkaa rasva muruiksi niiden joukkoon ja lisää lopuksi vesi. Sekoita taikinaksi vaivaamatta ja pane kylmään täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte
broileria (tässä versiossa 600g)
maustettua tuorejuustoa 2 x 200g prk
creme fraiche 1 prk
1-2 isoa sipulia & maun mukaan valkosipulia
reilusti paprikaa
raastettua emmentalia
mausteita maun mukaan; rouhittua pippuria, yrttejä, paprikajauhetta, currya,...


Silppua paistettu broileri pieneksi, leikkaa sipulit ja paprikat pieniksi ja pehmitä niitä hetken aikaa pannulla öljyssä. Yhdistä tuorejuuston ja creme fraichen kanssa.
Levitä ensin juustoraaste pistellyn taikinan päälle ja siten täyte.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuttia tai kunnes täyte ja taikinareunat ovat saaneeet väriä.

Juuri uunista otetun piirakan päälle on ripoteltu pakastettua ruohosipulisilppua

Jos broileri ei maistu, sen tilalle voi panna silputtua palvikinkkua tai katkarapuja. Tuorejuustoa vaihtamalla saa piirakkaan uutta makua ja ilmettä. Creme fraichen voi korvata pienellä munamaidolla. 

Muunnelmia on yhtä monta kuin on kokkaajaa!


Ei kommentteja: